Donker dump

Zelf je nieuwe wastafel monteren doe je zo

Geplaatst op

Het monteren van je eigen wastafel is niet alleen een bevredigend doe-het-zelfproject, maar het geeft je badkamer ook een frisse uitstraling. Met het juiste stappenplan en een beetje handigheid kun je dit klusje zelf klaren. Hier is een eenvoudig stappenplan om je te begeleiden.

Stap 1: verzamel materialen en gereedschap

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen hebt. Dit omvat de wastafel zelf, de kraan, afvoerpijp, bevestigingsmaterialen, een waterpas, boor, schroevendraaier en een verstelbare moersleutel.

Stap 2: voorbereiding van de plaats

Bepaal de exacte locatie waar je de wastafel wilt monteren. Markeer de plekken waar de bevestigingsgaten moeten komen. Zorg ervoor dat de waterleidingen en de afvoer op de juiste plaatsen zitten.

Stap 3: monteer de kraan

Volg de instructies van de fabrikant om de kraan op de wastafel te monteren. Plaats de rubberen afdichting en bevestig de moeren stevig. Zorg ervoor dat de kraan recht en stevig is gemonteerd.

Stap 4: bevestig de afvoerpijp

Monteer de afvoerpijp volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn afgedicht om lekkage te voorkomen. Test de afvoer door water door de wastafel te laten lopen en controleer eventuele lekkages.

Stap 5: monteer de wastafel op de muur

Bevestig de beugels aan de muur op de gemarkeerde plaatsen. Hang de wastafel op de beugels en zorg ervoor dat deze waterpas is. Schroef de wastafel stevig vast aan de muur.

Stap 6: sluit de waterleidingen aan

Sluit de waterleidingen aan op de kraan volgens de instructies. Zorg ervoor dat de verbindingen goed zijn afgedicht. Draai de hoofdkraan open en controleer op lekkages. Laat het water even lopen om te controleren of de afvoer goed werkt.

Stap 7: controleer en maak afwerking

Controleer nogmaals of alle verbindingen goed zijn vastgedraaid en er geen lekkages zijn. Werk de afwerking af door eventuele overtollige kit te verwijderen en zorg ervoor dat alles er netjes uitziet.

En daar heb je het! Met dit eenvoudige stappenplan kun je zelf je wastafel monteren en een nieuwe uitstraling aan je badkamer geven. Of je nu een ervaren klusser bent of voor het eerst aan de slag gaat, met een beetje geduld en de juiste materialen is het mogelijk. Ontdek zelf de voldoening van het zelf monteren van een wastafel, bijvoorbeeld een prachtige wastafel van Sanitaironline, en geef je badkamer een persoonlijke touch.

Over ons

Ontdek bij ons inspiratie voor een duurzame levensstijl door onze blogs te lezen!

Contactgegevens

Via info @ donkerdump.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden